Googles lisens fornyet i Kina

Google har fått fornyet sin lisens i Kina, etter å ha vist at de kan inngå kompromisser. Google stiger - Baidu faller.

Vic Gundotra, Vice president of engineering for Google, snakker her om søkemotorens nye funksjoner i Mountain View, California, mandag 7 desember 2009. (AP Photo / Marcio Jose Sanchez)
Børs
Google har fått fornyet sin lisens i Kina, opplyste Google selv fredag.I forrige uke varslet Google at selskapet ville slutte å automatisk lede kinesiske brukere videre til en usensurert søkeside i Hongkong. Grunnen var at Kina hadde truet med ikke å fornye selskapets lisens.Kinesiske brukere ble henvist til Hongkong-siden for å slippe unna den kinesiske nettsensuren som Google er underlagt.Ifølge analytikere har Google ved å slutte å henvise brukere til Hongkong-siden vist at selskapet er villig til å inngå kompromisser med Kina.Google har tidligere truet med å trekke seg ut av Kina som følge av datainnbrudd og sensur. (©NTB)Google stiger knapt 2 prosent til 465,5 dollar, mens Baidu, som har 60 prosent av søkemotormarkedet i Kina, faller 1,5 prosent på nyheten.