Hvor går Oslo Børs de neste ukene?

Den ene dagen preges Oslo Børs av frykt for økonomisk kollaps. Den neste er det sommerglede etter positive nøkkeltall og sterke selskapsresultater.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Børs
I dagens rapport fra Investtech presenteres en teknisk analyse av hovedindeksen på Oslo Børs.- Hovedindeksen på Oslo Børs har svingt kraftig de siste ukene og investorene er veldig usikre på hvilken vei markedet vil gå videre. Den ene dagen er det frykt for økonomisk kollaps, dobbel dipp og langvarig resesjon som rår. Den neste er det sommerglede etter positive nøkkeltall og sterke selskapsresultater, skriver Investtech.- Teknisk har vi et blandet bilde. På lang sikt viser Hovedindeksen en stigende trendkanal og støtte rundt 340 poeng. På kort sikt er trenden fallende og med en negativ volumutvikling. Investorene synes optimistiske på lang sikt, men pessimistiske på kort sikt. Det mest naturlige i en slik situasjon, vil være en videre sidelengs utvikling mellom støtten ved 340 poeng og motstanden rundt 383 poeng, skriver Investtech.- Et brudd på et av disse nivåene vil utløse henholdsvis salgs- eller kjøpssignal, og markedet kan da lett gå ytterligere ti prosent til i samme retning. Hausseindeksene ligger alle mellom 20 og 30 poeng. Dermed er rundt tre av fire aksjer på Oslo Børs teknisk negative, skriver Investtech.- Aktiviteten blant innsiderne har falt nå i sommerferien og i forkant av kvartalsrapportering. På månedsbasis har innsidere meldt 86 handler. Av disse er 86 prosent kjøp. Dette indikerer at et stort flertall av innsiderne er optimister og tror på kursoppgang for egne selskap, skriver Investtech.- Juli og august er i gjennomsnitt en nøytral periode på Oslo Børs. Konklusjon: Hovedindeksen anses nøytral på både mellomlang sikt (1-6 måneder) og på kort sikt (1-6 uker). Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Watch, avslutter Investtech.
I skrivende stund står hovedindeksen i 352,27 poeng, opp 1,05 prosent.