Inntektene som forventet - resten dårligere

Analytikerne hadde på forhånd ventet et fall i resultatet før skatt for Fred. Olsen Energy på over 200 millioner i andre kvartal. Hvordan ble fasit?

Fred Olsen og Anette Olsen - Foto: Finansavisen
Børs
Fred. Olsen Energy melder om et resultat etter skatt på 508,1 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot 869,9 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 652 millioner kroner.Resultatet før skatt ble 518,9 millioner kroner, sammenlignet med 900 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 673 millioner kroner.Driftsresultatet ble 654,1 millioner kroner, mot 907,1 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 714 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 1.634,4 millioner kroner, sammenlignet med 1.873 millioner kroner i 2. kvartal 2009. Analytikernes forventninger lå her på 1.624 millioner kroner.- I det kortere bildet fokuserer konsernet på det britiske og norske markedet, ettersom "Borgsten Dolphin" og "Bredford Dolphin" blir ledige i henholdsvis tredje og fjerde kvartal 2010. Det ventes at disse markedene kan tilby kortere kontrakter inn i 2011 og begge riggene er godt posisjonert til å sikre arbeid i denne perioden, skriver selskapet i sin rapport.Her er fra Fred. Olsen Energy