Det kinesiske ratingbyrået Dagong Global Credit Rating Co har for første gang kikket på gjeldssituasjonen i vesten, og tegner nå et heller nitrist bilde av den økonomiske ståa der, skriver Byrået slakter ratingen på en rekke vestlige land, og setter blant annet USA til AA, mens blant annet Storbritannia og Frankrike glir ned til AA-.Belgia, Spania og Italia får en A- sammen med Malaysia, mens Tyksland, Canada og Nederland mottar en AA+.Hva så med Norge? Joda, vi havner i samme klasse som Danmark, Sveits, Singapore, Australia og New Zealand, og får AAA-rating av Dagong Global Credit Rating.Sjefen får byrået, Guan Jianzhong, kommer også med et spark til vestens ledende ratingbyråer. Han mener at mye av årsaken til problemene man nå ser i Europa, og finanskrisen der, er at byråene ikke har maktet å gi et riktig bilde av hvordan det stod til med gjelden i de ulike landene.