Neste uke er dette fokus

De europeiske finansministrene vil skifte fokus neste uke. Da er det dette som gjelder.

Direktør i IMF, Dominique Strauss-Kahn i midten med den østeriske finansministeren, Josef Proell, til venstre og den østeriske sentralbanksjefen, Ewald Nowotny, til høyre - Foto: AP
Børs
De europeiske finansministrene vil skifte fokus neste uke, fra stresstester til effekten av dem, og hvor mye bankene vil trenge i ny egenkapital for imøtekomme de kravene som vil kunne oppstå i kjølvannet av resultatene i stresstestene, melder Reuters.Stresstestene måler effekten av en ytterligere negativ utvikling i økonomien på bankenes balanser og effekten av et mulig tap på greske og spanske statsobligasjoner.Credit Suisse regner med at bankene kan komme til å ha behov for 90 milliarder euro, tilsvarende 725 milliarder kroner, i kapitaltilførsel.Tyske landesbanker kan komme til å trenge 37 milliarder euro, tilsvarende nær 300 milliarder kroner.Credit Suisse tror også at spanske sparebanker vil trenge 12 milliarder euro, for å stå imot mulige tap på statsobligasjoner.