Playboy-gründer Hugh Hefner la mandag, sammen med Rizvi Traverse Management, inn et bud på resten av aksjene i Playboy Enterprises for 5,50 dollar aksjen. Budet verdsetter selskapet til 184 millioner dollar, eller drøyt 1,16 milliarder kroner.84-åringen eier fra før 70 prosent av A-aksjene og 28 prosent av B-aksjene.Budet hadde en solid premie, og markedet reagerte med å sende aksjen opp over 40 prosent til 5,55 dollar på Wall Street i går, altså fem cent høyere enn budnivået.Kursen fikk et ekstra løft av uttalelser fra Penthouse-eier FriendFinder Networks til Bloomberg om at selskapet også vurderer å legge inn et bud.Aksjen er opp 0,9 prosent så langt i tirsdagens førhandel.Playboy har lenge vært i en nedadgående trend, og nærmest tapt penger konstant i flere år. Det er for eksempel langt opp til all time high på 32 dollar, som ble nådd for 11 år siden. Det er også langt opp til opplagstoppen på 7,1 millioner i 1972. Dagens tall er på 1,5 millioner eksemplarer.2009-omsetningen endte på 240 millioner dollar, ned fra 347 milloner i 1999. Bunnlinjen var negativ - med hele 51 millioner dollar.