Tirsdagen har så lagt vært preget av optimisme på de viktigste børsene i Europa. I Tyskland har DAX-indeksen gått opp 1,76 prosent, den franske CAC 40-indeksen er opp 1,84 prosent mens FTSE 100-indeksen i London klatrer 1,90 prosent.Etter at Wall Street stenge mandag la giganten Alcoa, som førstemann blant de store selskapene, frem kvartalstall som var bedre enn analytikernes forventninger.- Alcoa var bedre enn ventet, men markedene venter på den virkelige nyhetsstrømmen, ettersom resultatsesongen egentlig ikke er så godt i gang ennå, sier strateg Bernard McAlinden hos NCB Stockbrokers i Dublin til Reuters.Det kinesiske ratingbyrået Dagong Global Credit Rating Co har for første gang kikket på gjeldssituasjonen i vesten, og tegner nå et heller nitrist bilde av den økonomiske ståa der, skriver Telegraph.co.uk.Byrået slakter ratingen på en rekke vestlige land, og setter blant annet USA til AA, mens blant annet Storbritannia og Frankrike glir ned til AA-.Belgia, Spania og Italia får en A- sammen med Malaysia, mens Tyksland, Canada og Nederland mottar en AA+.Handelsunderskuddet i USA i mai var på 42,27 milliarder dollar, det høyeste siden november 2009, melder Reuters. Det var også mye mer enn ventet, og mye mer enn i samme måned i 2009.I følge vår makrokalender var det ventet et handelsunderskudd på 39 milliarder dollar. I april var underskuddet på 40,3 milliarder dollar.I mai 2009 var handelsunderskuddet på 24,86 milliarder dollar. Det betyr at årets mai-underskudd er opp 70 prosent.Fra januar til mai er underskuddet på 197,84 milliarder dollar. Det er opp 37,6 prosent fra samme periode i 2009, da handelsunderskuddet var på 143,74 milliarder dollar.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..