I dagens rapport fra Terra Markets ser analysesjef Stig Myrseth nærmere på hvordan råvareimporten utvikler seg i Kina.- Hvordan var Kinas råvareappetitt i juni? Ganske laber. Importen av de fleste råvarer, deriblant jernmalm, falt sekvensielt, noe som gjenspeiler avkjølingen av økonomien generelt og eiendomsmarkedet spesielt, sier Myrseth.- Råolje var imidlertid unntaket ettersom importen var rekordsterk. Med et nybilsalg på godt over en million enheter per måned og dermed fortsatt sterk vekst i bilparken ligger den an til nye rekorder i oljeimporten utover året, sier Myrseth.- Så lenge myndighetene holder foten på bremsepedalen i eiendomsmarkedet, er det imidlertid duket for en fortsatt avdempet utvikling i importen av jernmalm. Det sistnevnte advarer mot at bulkratene kan forbli lave fremover, avslutter Myrseth.