Europeiske børser er flate til forsiktig positive mandag formiddag. Tyske DAX er opp rundt 0,1 prosent, CAC 40 er uendret - mens britiske FTSE 100 avanserer 0,24 prosent.
Aksjen som viser vei, er defintivt BP - som klatrer 5,6 prosent til 385,35 pence på London-børsen. FT.com skriver at PetroChina har uttrykt interesse, mens Sunday Times viser til har bedt om klarsignal fra høyeste hold i USA for å by på det skandalerammede oljeselskapet.BP kan også være i ferd med å forberede salg av eiendeler i Alaska for 8 milliarder pund.Sektorene som trekker ned er først og fremst gruve og bank. Førstnevnte faller på at Kina-importen av kobber gikk ned for tredje måned på rad i juni. BHP Billiton, Anglo American og Eurasian Natural Resources er ned 0,6-1 prosent.Banksektoren faller i påvente av resultater fra stresstestene senere denne måneden. Og europeiske banker ser ifølge FT.com nå på .Forrige uke var den travelste i obligasjonsmarkedet siden april.Standard Chartered, BNP Paribas og Natixis trekker ned 0,5-0,9 prosent.Samtidig er investorene spente foran resultatsesongen, der Alcoa sparker i gang med sine tall senere i dag.- Sett i forhold til bekymringene markeder og investorer har hatt for at den økonomiske veksten har mistet momentum, vil disse selskapsresultatene bli veldig viktig. Blir tallene gode, vil markedet ta av, sier sjefstrateg Mike Lenhoff i Brewin Dolphin til Reuters.