Svakt opp på Wall Street

Det var nervøst i de amerikanske markedene mandag. Investorene venter nå spent på hva resultatsesongen vil by på, og Dow Jones-gigant startet i mandag kveld racet ved å levere bedre enn ventet.

Traderne Thomas McCauley, venstre, og Andrew Silverman på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs
Etter en rød start, endte mandagen med en svak oppgang i de amerikanske markedene.Dow Jones steg 0,17 prosent til 10.215,36 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte på 2.198,31 poeng, opp 0,08 prosent, og den bredere S&P 500-indeksen endte opp 0,07 prosent til 1.078,67 poeng.Prisen på Brent-oljen med august-levering er nå ned 1,9 prosent til 74,01 dollar fatet. WTI-oljen handles i øyeblikket for 74,70 dollar fatet, ned 1,86 prosent.
Resultatsesong
Det er den femte dagen på rad med børsoppgang i USA, og investorene venter nå spent på fremleggelsen av andrekvartalstall.Dow Jones-giganten Alcoa åpnet i går resultatsesongen, og leverte bedre enn ventet.Selskapet fikk i perioden et resultat per aksje på 0,13 dollar, sammenlignet med minus 0,32 dollar per aksje i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet et resultat på 0,12 dollar ifølge Thomson Financial.Totalt var Alcoas nettoresultat på 137 millioner dollar, opp fra minus 312 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Omsetningen steg til 5,2 milliarder dollar, fra 4,2 milliarder dollar. Det var på forhånd ventet inntekter på 5,05 milliarder dollar.21 av S&P 500-selskapene vil offentliggjøre resultater denne uken, mens resten er spredt ut over de neste tre ukene. Intel legger frem tall på tirsdag, JP Morgan Chase og Google presenterer kvartalstall på torsdag mens Citigroup, General Electric og Bank of America legger frem tall på fredag.