Uken starter i rødt på Oslo Børs. I skrivende stund har hovedindeksen falt 0,46 prosent og står dermed i 355,80 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,2 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått ned 0,03 prosent og står nå i 75,09 dollar.Store selskap som Statoil og Norsk Hydro faller henholdsvis 0,24 prosent og 0,68 prosent mens Telenor klatrer 0,43 prosent.Mandag morgen meldes det at Seawell Limited, eid av John Fredriksens Seadrill, på 2,65 milliarder kroner gjennom utstedelse av 115,4 millioner nye aksjer. Emisjonskursen er satt til 23 kroner.Det ble før helgen kjent at selskapet kjøper opp Allis-Chalmers Energy Inc. for 5,5 milliarder kroner inkludert gjeld.Seadrill er uforandret på 141,60 kroner. En spansk voldgiftsdomstol har bestemt at verftet Factorias Vulcano må betale PGS 39,6 millioner euro (315 millioner kroner) pluss renter i kjølvannet av at verftet avlyste bygging av et nytt fartøy (NB 533) for selskapet. Dommen er endelig. Så langt har PGS fått 37 millioner euro (294 millioner kroner). PGS vil jobbe for å få inn utestående 7,5 millioner euro pluss renter og juskostnader.Konsernsjef Jon Erik Reinhardsen i PGS sier i en kommentar at pengene bidrar til å styrke selskapets balanse og er en viktig del av programmet for å ytterligere forbedre den finansielle posisjonen. Aksjen faller 2,15 prosent. Simtronics melder mandag at de har inngått en treårig intensjonsavtale med DCNS i Frankrike.Verdien av avtalen skal være på 40 millioner kroner, og første bestilling er også mottatt. Den gjelder gassanalysatorer og gassdetektorer til ubåter. Bestillingen har en verdi på rundt 2,4 millioner kroner.Simtronics-aksjen stiger 4,86 prosent. Etter den ødeleggende hetebølgen innførte Russland søndag . Forbudet skal vare fra 15. august og ut året, men russlands statsminister Vladimir Putin har signalisert at det kan forlenges hvis avlingen blir dårligere.Yara-aksjen faller 2,96 prosent. Ferske tall fra Japan mandag viser at veksten i landet er på lave 0,4 prosent og det nærmer seg nå full stopp i veksten i japansk økonomi, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken.- Det er innenlandsk økonomi som svikter over hele linjen. Eksporten holder koken, men den er også alene om å gjøre det. Samtidig forverres deflasjonen, skriver Mork. Han ser ingen lysning med det aller første.Klokken 14.30 ble det kjent at Empire manufacturing-indeksen, den amerikanske konjunkturindeksen fra New York Fed, steg fra 5,08 i juli til 7,10 i august. Ifølge TDN Finans var det ventet en indeks på 8,30.En undersøkelse over forholdene i og forventningene til fremtiden i industrien i New York. Tallene korrelerer bra med både Philadelphia Fed og ISM-indeksen. Den er en indikator på disse viktige makrotallene.Et høyt tall er bullish for dollar og peker på gode forhold, mens et negativt tall peker på svake forutsetninger for å drive næring.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .