Europeiske børser er på defensiven onsdag, og det er ifølge Bloomberg gårsdagens uttalelser fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve om en mer moderat økonomisk innhenting som tynger stemningen.- Uttalelsen fra Fed var betydelig mer dueaktig enn den som ble sluppet 23. juni, og avslører sentralbankens bekymringer for et svakere oppsving, skriver global aksjestrateg Andrew Garthwaite hos Credit Suisse i London i en e-post.De toneangivende indeksene, tyske DAX, franske CAC 40 og britiske FTSE 100, er ned 1,0-1,2 prosent.Fed meldte også i går at de vil reinvestere avdragsbetalinger fra eksisterende låneprogrammer i langsiktige statsobligasjoner. Dette er sentralbankens første vekststimulerende tiltak siden mars 2009, og settes i verk for å holde langsiktige lånekostnader for virksomheter og forbrukere lave. Frykten er at USA skal dumpe inn i en ny resesjon.Blant enkeltaksjer merker vi oss at Nobel Biocare Holding faller nesten 10 prosent etter å ha meldt om fallende inntjening i 2. kvartal.