I dagens rapport fra Terra Markets ser analysesjef Stig Myrseth nærmere på hvordan det står til med den europeiske økonomien.- Skjer det noe spennende i eurosonen? Ja, nervøsiteten for høye statlige gjeldsnivåer er på ny økende. Det har de siste dagene gått særlig hardt utover Irland hvor kredittspreadene har skutt i været og flørter med tidligere toppnivåer. Forverringen skyldtes at myndighetene har måttet gå inn med 10 milliarder euro for å redde Anglo Irish Bank. Skuffende økonomiske rapporter fra Hellas har også bidratt negativt, sier Myrseth.- Den greske økonomien krympet med 5,8 prosent på en kvartalsvis annualisert basis i andre kvartal. Det er det største fallet på i alle fall ti år. Den dype resesjonen sammen med en galopperende arbeidsløshet vil opplagt ikke gjøre det enklere for Hellas å få orden på statsfinansene, avslutter Myrseth.