Det må spares og statsgjelden skal ned, fastslår forbundskansleren. Styrket budsjettbalanse har første prioritet, sa Merkels talsmann Steffen Seibert mandag. Merkel, som leder de konservative partiene CDU/CSU, og koalisjonspartneren FDPs leder Guido Westerwelle er helt enige, tilføyde Seibert.Høyreliberale Westerwelle skapte i helgen tvil om den skattepolitiske enigheten i regjeringen da han antydet at de uventet sterke konjunkturtallene for andre kvartal i år bør føre til lavere skatter. Men han lot spørsmålet om når lettelsene bør komme, stå åpent.- Sparekursen ligger fast - vi har for tiden ikke mer penger, vi har i beste fall litt mindre gjeld, framholdt Steffen Seibert mandag.De gode tallene fra andre kvartal gir ingen garanti for en varig høykonjunktur, framholdt han.CDU/CSUs budsjettpolitiske talsmann Norbert Barthle sa at den tyske statens opptak av ny gjeld i inneværende år kanskje kan presses ned under 60 milliarder euro, eller 475 milliarder kroner. Tidligere har det vært snakk om 65 milliarder euro i nye lån i 2010. (©NTB)