Prisene falt med 0,5 prosent fra juni til juli i år, viser tall fra SSB. Særlig klær, sko og flyreiser ble billigere, mens maten ble dyrere.Klær og sko ble hele 6,3 prosent billigere fra juni til juli i år. Det var først og fremst dameklær som gikk ned i pris, fallet var ikke like stort for herreklær og ungdomsklær.- Også prisene på flyreiser gikk ned med 23,0 prosent i juli etter den kraftige oppgangen målt i juni. Som i fjor var det i hovedsak utenlandsreiser som falt i pris fra juni til juli, men innlandsreiser viste også prisnedganger i perioden, opplyser Statistisk sentralbyrå.Også strømregningen sank. Elektrisitetsprisene inkludert nettleie sank 2,9 prosent fra juni til juli. Det ble også registrert prisfall på hotelltjenester og bøker med henholdsvis 11,7 og 7,7 prosent nedgang.Mat ble derimot ikke billigere i sommer. Prisene på matvarer steg med 0,7 prosent i juli, og det har sammenheng med at årets jordbruksoppgjør har virkning fra 1. juli.Også kultur- og fritidsaktiviteter ble dyrere. Den samlede prisstigningen for denne varegruppen ligger på 2,1 prosent.Prisfall på noen varegrupper til tross - de siste tolv månedene har det likevel vært en samlet prisoppgang. Fra juli 2009 til juli 2010 steg konsumprisindeksen med 1,9 prosent. (©NTB)