Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Blir det nedtur på Oslo Børs onsdag? Her er faktorene som spiller inn.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Børs

Som ventet åpnet Oslo Børs tirsdagen i pluss. Børsen steg sakte men sikkert stort sett hele tirsdag, hjulpet av stigende oljepris og positive makrotall fra USA. Stigende oljepriser og bred oppgang i de europeiske og amerikanske markedene sendte Oslo Børs opp.Hovedindeksen endte til slutt opp solide 2,75 prosent til 367,30 poeng, og det ble omsatt verdipapirer for 6,25 milliarder kroner. Her er børskommentaren.Wall Street steg pent tirsdag kveld , selv om markedene falt tilbake mot slutten av dagen.Wall Street har lagt bak seg en positiv tirsdag. Dow Jones endte opp 1,0 prosent til 10.405,85, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,2 prosent til 1.092,54, den største oppgangen på to uker. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en oppgang på 1,3 prosent til 2.209,44.Flere faktorer spilte inn, først og fremst overraskende sterke tall fra selskaper som Wal-Mart Stores Inc., Home Depot Inc. og Carlsberg A/S.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaDet er generell god stemning på børsene i Asia onsdag , etter solide USA-tall tirsdag ettermiddag. Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, legger på seg 0,5 prosent til 119,02 og har dermed steget fire dager på rad med til sammen 1,5 prosent.I Japan hever Nikkei 225 seg med 0,37 prosent til 9.195,48 og Topix seg med 0,59 prosent mens Hang Seng i Hong Kong er ned 0,14 prosent. S&P/ASX 200 i Australia daler 0,12 prosent.Videre er CSI 300 i Kina ned 0,22 prosent, Taiwan Taiex faller 0,13 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea er opp 0,15 prosent mens NZX 50 på New Zealand er opp 0,37 prosent.Børsen i Thailand styrker seg med 0,81 prosent mens Strait Times i Singapore er opp 0,16 prosent.Brent-olje for levering i oktober omsettes nå for 76,74 dollar per fat, noe som er en nedgang på 0,25 prosent inneværende døgn.Da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ble fatet omsatt for rundt 77,30 dollar. WTI-oljen er ned 0,13 prosent til 75,67 dollar per fat.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 5,9 millioner fat i forrige uke til 358,6 millioner fat.Bensinlagrene steg samtidig med 2,0 millioner fat til 225,5 millioner fat mens lagrene for destilater styrket seg med 2,1 millioner fat.Dette tror Netfonds:Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned onsdag:- Vi tror Oslo Børs åpner ned i dag. Vårt Fair Value estimat for hovedindeksen er 365,1 ned 0,6 prosent. De amerikanske børsene endte opp over en prosent i går, men kursene var høyere da de europeiske aksjemarkedene stengte. Normalt skal dette påvirke åpningskursene i Europa dagen derpå. Uansett, vi mener de underliggende forholdene er gode og ser for oss høyere kurser fremover. Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.Onsdag 18. august kan blant annet by på ferskt referat fra rentemøte i Bank of England.Det tikker også inn ny statistikk fra USA, både med tanke på nye boliglånssøknader og situasjonen for oljelagrene.I tillegg får man kvartalstall fra blant annet Grieg Seafood, oljemyggene DNO International og PA Resources, SAS og Det norske.Dagens gjest på HegnarTV klokken 16.05 er Morten Vike, CEO hos Grieg Seafood. Han snakker om selskapets Q2-resultater samt om utsiktene for laksemarkedet.Her er alle dagens hendelser:Resultatpresentasjoner:- Grieg Seafood: Resultat per 2. kvartal, kl 06:00, presentasjon kl 08:00 på Shippingklubben- DNO International: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:00 på Oslo Konserthus.- SAS: Resultat per 2. kvartal ca kl 08:00, presentasjon kl 10:30, selskapets lokaler Stockholm- Det norske: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:15 på Felix Konferansesenter og via webcast.- Ignis: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:30 på Felix Konferansesenter- DOF: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:30, Norges Rederiforbund- Norwegian Property: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:30 på Hotel Continental. Webcast.- Maritime Industrial Services Co Ltd. Inc: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:30 på Hotel Continental- Scorpion Offshore: Resultat per 2. kvartal- PA Resources: Resultat per 2. kvartal- Acta Holding: Resultat per 2. kvartal, presentasjon kl 08:30 på Felix Konferansesenter. Webcast.- Skiens Aktiemølle: Resultat per 2. kvartal- Odfjell: Resultat per 2. kvartal- Voss Veksel- og Landmandsbank: Resultat per 2. kvartal- Copeinca: Resultat per 2. kvartal, før børs, telefonkonferanse kl 16:00- RXT (Reservoir Exploration Technology): Resultat per 2. kvartalMakrotall- og nyheter:- UK: Referat fra rentemøte i Bank of England kl 10:30- USA: Nye boliglånssøknader (MBA) uketall kl 13:00Utenlandske:- Applied Materials, Deere, SBM Offshore, Suntech Power Holdings, Telekom Austraia, Vestas Wind Systems, Woodside Petroleum

Nyheter
Næringsliv