De første 30 minuttene mandag morgen så alt lyst ut på Oslo Børs. Resten av dagen gikk det bare en vei - nedover. Mandag ble en nervøs dag for Oslo Børs og Hovedindeksen gikk ned 0,28 prosent før den sluttet på 373,08 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,6 milliarder kroner..Store selskap som Yara og DnB NOR falt henholdsvis 4,00 prosent og 2,05 prosent. Vil nedgangen fortsette i dag? Standard & Poor's 500-indeksen nådde den høyeste noteringen på over to måneder på spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken tirsdag vil introdusere tiltak for å stimulere den økonomiske veksten, melder Bloomberg.S&P 500 endte opp 0,6 prosent til 1.127,79, mens Dow Jones Industrial Average klatret 0,4 prosent til 10.698,75. Teknologitunge Nasdaq endte opp 0,8 prosent til 2.305,69. Styrkeforholdet mellom vinnere og tapere var fem til to. Nikkei-indeksen i Japan endte ned 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,3 prosent.Kospi i Sør-Korea og Straits Times i Singapore var i morges ned henholdsvis 0,5 og 0,2 prosent, mens de viktigste indeksene i Shanghai i Kina kunne vise til et fall på over to prosent.Blant faktorene som spiller inn er mangel på nye tiltak fra Bank of Japan for å øke likviditeten og tall fra Kina som viser at importen økte med "Bare" 22,7 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor. Det er den minste økningen siden oktober, melder Bloomberg.Oljeprisen faller tirsdag, ned 0,7 prosent. Da Oslo Børs stengte igår ble et fat Nordsjøolje omsatt for 80,87 dollar, mens dagens pris er 80,44 dollar.Oljeserviceindeksen (OSX) i USA falt 0,3 prosent mandag. Oljeindeksen (XOI) klatret 0,6 prosent.Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned tirsdag: Vi tror Oslo Børs åpner ned i dag. Vårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 371,5, ned 0,43 prosent. Børsene i Asia har falt i løpet av natten, da flere investorer er usikre på utfallet av rentemøtet i USA senere i dag. Når det er sagt, rentemøtene i USA har vært svært balanserte de seneste gangene, noe som generelt sett er positivt for aksjemarkedet. Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.I følge CNBC ventes det at børsene i London, Paris og Frankfurt vil åpne svakt ned i dag.Camposol Holding: Resultatfremleggelse, presentasjon 08:30Sparebank 1 Buskerud-Vestfold: ResultatfremleggelseBiotec Pharmacon: Resultatfremleggelse, presentasjon 09:00Eitzen Chemical: ResultatfremleggelseHol Sparebank: ResultatfremleggelseJapan: Rentebeskjed fra sentralbankenKina: Handelsbalanse juliTyskland: KPI endelig juli 08:00Frankrike: Industriproduksjon juni 08:45Norge: KPI juli 10:00Norge: PPI juli 10:00Storbritannia: Handelsbalanse juni 10:30USA: Engroslagre juni 16:00USA: Rentebeskjed fra Federal Reserve 20:15