på Oslo Børs i kjølvannet av i morges. Hovedindeksen endte til slutt ned 1,5 prosent til 367,5. Kun to av de 35 mest omsatte aksjene steg.Resten av det europeiske aksjemarkedet avsluttet også dagen i negativt terreng. I USA har markedet åpnet ned. Følg . Både kobber, gull, aluminium og olje har falt markert, mens den amerikanske dollaren har styrket seg i løpet av dagen. Ved stengetid på Oslo Børs ble oljeprisen (brent-september) notert til 79,75 dollar fatet, mot 80,87 dollar da Oslo Børs stengte dørene mandag. Statoil falt 1,6 prosent til 125,8 kroner. I følge Reuters er Statoil i ferd med å utstede to nye obligasjonslån på henholdsvis 750 og 500 millioner dollar. er rettet mot sentralbanksjef Ben Bernanke og den amerikanske rentebeslutningen, som offentliggjøres klokken 20:15 norsk tid. Blant annet spekuleres det i hvorvidt sentralbanken vil gjenoppta de kvantitative lettelsene. - Etter flere måneder med skuffende makrotall er det knyttet ekstra stor spenning til hva Fed sier om konjunkturbildet, som stadig viser svakhetstegn, skriver DnB NOR-økonom Maren Romstad i en kommentar tirsdag. tirsdag morgen at Qatalum-verket i Qatar måtte stanse metallproduksjonen som følge av et kraftutfall. Aksjen var ned over fire prosent intradag, men endte til slutt ned 3,6 prosent til 32,5 kroner. Hydro-analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities mener imidlertid markedet overreagerer.- Dette vil koste penger og gi tapte inntekter, men det er på ingen måte en situasjon som skulle tilsi en kursnedgang på 4 prosent, så dette er en kraftig overreaksjon, sier Jacobsen til Reuters.- Dette dreier seg om at to tredjedeler av produksjonen kanskje blir forsinket i et halvt år og selv om det er for tidlig å si noe om de økonomiske konsekvensene så blir de ikke betydelige i en Hydro-sammenheng, legger han til. i det norske aksjemarkedet med en oppgang på 0,3 prosent. Goldman Sachs venter bedre tider for Telenor, og har derfor hevet kursmålet fra 126 kroner til 138 kroner. Les . Yara har steget pent i det siste som følge av de ville tilstandene i hvetemarkedet. Aksjen var opp store deler av dagen, men endte til slutt ned 0,5 prosent. Atea steg 0,9 prosent. (59) går av til høsten, Jansson har vært toppsjef i flyselskapet i fire år. Styret har startet arbeidet med å finne en erstatter. Flyanalytiker i Enskilda Securities, Steven Brooker peker ut John Dueholm som en sannsynlig arvtager.- Hvis ikke styret ansetter Dueholm kommer man til å lete eksternt etter en leder som kanskje er rundt ti år yngre og som får fokusere på SAS´ merkevare, . Aksjen sluttet ned 0,4 prosent. mandag kveld et resultat etter skatt på minus 5,8 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot minus 20,6 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen endte uforandret på 5,95 kroner.Birdstep Technology om 201.615 EasyConnect-aktiveringer i juli 2010, sammenlignet med 184.974 i samme periode året før. Aksjen endte ned 6,7 prosent.Eitzen Chemical etter skatt på minus 27,6 millioner dollar i 2. kvartal 2010, mot minus 26,2 millioner dollar i samme periode året før. Markedet belønnet selskapet med et fall på 4,1 prosent. sendte Flex LNG opp over 16 prosent på Oslo Axess, mens Bjørge steg 2,7 prosent etter å ha .Det ble omsatt verdipapirer for 5,58 milliarder kroner på Oslo Børs tirsdag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .