Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,01 prosent før den sluttet på 357,48 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,35 milliarder kroner.Trygve Hegnar sa på dagens utgave av økonominyhetene at utsiktene for aksjemarkedet er dårligere enn ved inngangen til sommeren.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått ned 0,63 prosent og står nå i 74,64 dollar. Store selskap som Statoil, Telenor, Norsk Hydro og DnB NOR la på seg henholdsvis 0,33 prosent, 1,56 prosent, 0,55 prosent og 0,35 prosent. Før helgen ble det kjent at Seawell Limited, eid av John Fredriksens Seadrill, kjøper opp Allis-Chalmers Energy Inc. for 5,5 milliarder kroner inkludert gjeld.I dag ble det meldt om en rettet emisjon på 2,654 milliarder kroner (430 millioner dollar) gjennom utstedelse av 115,4 millioner nye aksjer. Emisjonskursen var satt til 23 kroner. Nå meldes det at emisjonen er fulltegnet. Seadrill gikk i dag opp 0,14 prosent. Sol-selskapet REC har fått en heller svak start på uken, og falt 2,52 prosent til 16,61 kroner mandag. Dermed kan aksjen være i ferd med å bryte gjennom støtte som den har hatt på rundt 17 kroner.- Aksjen faller under 17 kroner uten at det er noen særlig nyheter. 17 kroner har vært en slags støtte for aksjen den seneste tiden, sier Analytiker Teea Reijonen i RBS Capital Markets sier til TDN Finans.Selskapet 20. juli fram meget oppløftende tall for andre kvartal, uten at markedet har sendt aksjen nevneverdig oppover på børsen. Reijonen tror hun vet grunnen til dette.- REC har veldig dårlig track record over de seneste to årene og jeg tror mange som har aksjen ser etter en mulighet for å selge, noe som kan forklare den beskjedne kursreaksjonen etter kvartalstallene, sier hun. REC har nå falt drøye ni prosent i løpet av den siste måneden og er ned over 64 prosent det siste året. En spansk voldgiftsdomstol har bestemt at verftet Factorias Vulcano må betale PGS 39,6 millioner euro (315 millioner kroner) pluss renter i kjølvannet av at verftet avlyste bygging av et nytt fartøy (NB 533) for selskapet. Dommen er endelig. Så langt har PGS fått 37 millioner euro (294 millioner kroner). PGS vil jobbe for å få inn utestående 7,5 millioner euro pluss renter og juskostnader.Konsernsjef Jon Erik Reinhardsen i PGS sier i en kommentar at pengene bidrar til å styrke selskapets balanse og er en viktig del av programmet for å ytterligere forbedre den finansielle posisjonen. Aksjen gikk ned 2,07 prosent. Simtronics melder mandag at de har inngått en treårig intensjonsavtale med DCNS i Frankrike.Verdien av avtalen skal være på 40 millioner kroner, og første bestilling er også mottatt. Den gjelder gassanalysatorer og gassdetektorer til ubåter. Bestillingen har en verdi på rundt 2,4 millioner kroner. Simtronics-aksjen gikk opp 5,41prosent. Etter den ødeleggende hetebølgen innførte Russland søndag . Forbudet skal vare fra 15. august og ut året, men russlands statsminister Vladimir Putin har signalisert at det kan forlenges hvis avlingen blir dårligere. Yara falt 2,83 prosent. Ferske tall fra Japan mandag viser at veksten i landet er på lave 0,4 prosent og det nærmer seg nå full stopp i veksten i japansk økonomi, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken.- Det er innenlandsk økonomi som svikter over hele linjen. Eksporten holder koken, men den er også alene om å gjøre det. Samtidig forverres deflasjonen, skriver Mork. Han ser ingen lysning med det aller første. Klokken 14.30 ble det kjent at Empire manufacturing-indeksen, den amerikanske konjunkturindeksen fra New York Fed, steg fra 5,08 i juli til 7,10 i august. Ifølge TDN Finans var det ventet en indeks på 8,30.En undersøkelse over forholdene i og forventningene til fremtiden i industrien i New York. Tallene korrelerer bra med både Philadelphia Fed og ISM-indeksen. Den er en indikator på disse viktige makrotallene. Et høyt tall er bullish for dollar og peker på gode forhold, mens et negativt tall peker på svake forutsetninger for å drive næring. I august falt The National Association of Home Builders / Wells Fargo Housing Market Index ett punkt til 13 poeng. Analytikerstanden ventet en økning til 15 poeng.Det skal være de dårligste tallene på halvannet år. Indeksen har ikke vært over 50 siden april 2006.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .