Guru varsler 20 års nedtur

- Det å tenke på at vi kan få en 20 år lang nedgangstid for vanlige folk, er skremmende, sier Nobelpris-vinner Joseph Stiglitz.

En deprimert trader på NYSE - Foto: AP
Børs

Den anerkjente økonomen og Nobelpris-vinneren Joseph Stiglitz mener mangelen på kraftfulle statlige tiltak vil gi høy ledighet og lav vekst i lang tid, skriver DN, og viser til hans bok "Freefall" - om krisen i verdensøkonomien.USAs president Barack Obama er blant dem som rådfører seg med Stiglitz, men han klinker til likevel.- Misbrukte vi krisen? Ja, vi misbrukte den. (...) Da krisen startet, snakket alle om at vi hadde lært av Japan hvordan det ikke skulle gjøres. Nå er jeg ikke så sikker, sier han, og peker overfor avisen på at Japan har hatt fem prosent ledighet, selv i sine mørke år. USA har nå 10 prosent.Stiglitz peker også på at den typiske husholdningen i USA faktisk hadde reelt fallende inntekter i tiåret frem til finanskrisen begynte.- Det å tenke på at vi kan få en tyve år lang nedgangstid for vanlige folk, er skremmende, sier han til DN.

Nyheter
Næringsliv