Milliardjubel på svak børs

Norwegian Property stiger markant på milliardsalget til Christian Ringnes & Co. Flere tallfremleggere faller.

Christian Ringnes - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har som ventet startet dagen med fall i kjølvannet av nedturen i USA mandag kveld og i Asia i morges. Nikkei-indeksen i Japan falt 1,3 prosent til under 9.000, den laveste sluttnoteringen på 15 måneder. Etter fem minutters handel er hovedindeksen ned 0,9 prosent til 353,00.Oljeprisen har falt etter børslutt mandag. Nå går Brent oktober-olje for 73,02 dollar fatet, ned 0,8 prosent, mens prisen ved 17:30-tiden i går var 73,76 dollar. Statoil faller 0,3 prosent.Oslo Properties AS, eid 100 prosent av Norwegian Property ASA, har inngått en foreløpig avtale med Pandox AB og dets eiere Eiendomsspar AS og Sundt AS om å selge 100 prosent av aksjene i Norgani Hotels AS. Avtalt pris er 8,3 milliarder kroner, mens bokført verdi ved utgangen av juni var 8,9 milliarder kroner. Markedet belønner Norwegian Property med en oppgang på 4,6 prosent til 9,84 kroner.Flere selskaper har sluppet tall. Mandag kveld meldte Artumas om et resultat etter skatt på minus 4,0 millioner dollar i 2. kvartal 2010, mot minus 49,4 millioner dollar i samme periode året før. Artumas faller 1,8 prosent.Goodtech meldte om et resultat etter skatt på 13,1 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot 2,9 millioner kroner i samme periode året før. Goodtech ASA inngikk 23. august 2010 en avtale med El & Industrimontage Tannergård AB og Olle Backman om kjøp av 59,28 prosent av aksjene i det svenske selskapet E&I Intressenter AB. Siste notering er 2,25 kroner, opp 2,3 prosent.Rocksource fikk et resultat etter skatt på minus 136,9 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot minus 39,1 millioner kroner i samme periode året før Aksjen faller 5,6 prosent til 1,86 kroner.Oslo Axess-selskapet PCI Biotech Holding ASA meldte om et resultat før og etter skatt på minus 6,2 millioner kroner i 2. kvartal 2010, mot minus 3,7 millioner kroner i samme periode året før. PCI faller 9,8 prosent til 50,50 kroner.Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har vunnet to subseakontrakter. Aksjen faller 1,3 prosent til 73,70 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs