Røkke tynger på rød børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er på defensiven tidlig torsdag ettermiddag. Oljeprisen peker ned, og Aker Solutions faller saftige 8 prosent etter svake kvartalstall.

Aker-eier Kjell Inge Røkke - Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Børs
Etter enstår hovedindeksen på Oslo Børs nå i 357,07, etter en nedgang på drøye 0,5 prosent. Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2,5 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en i går og tidligere i dag. I Europa faller tyske DAX 0,3 prosent, franske CAC 40 er marginalt ned, mens britiske FTSE 100 er marginalt opp. Brent for levering i september handles for 76,94 dollar, ned 70 cent i dagens handel. WTI-oljen er ned 69 cent til 77,33 dollar per fat. Så sent som i går ble et fat Brent-olje omsatt over 79 dollar og det sorte gull har nå falt rundt 7 prosent på meget kort tid. bidrar til det videre fallet, mener eksperter.- Lagerrapporten var negativ, og viser at det ikke var noe særlig til sommerkjøresesong. De globale økonomiske bekymringene står øverst på agendaen, så vi ser at aksjer faller. Kina viser også tegn til svekkelse i veksten, uttaler Victor Shum hos Purvin & Gertz til Bloomberg.I tillegg kom nedjusterte etterspørselsanslag fra det amerikanske energidepartementet tirsdag kveld.Statoil stiger for øvrig 0,73 prosent til 124 kroner. Dagens desidert tyngste aksje er Aker Solutions, som i morges. Selskapet leverte langt under forventning på topplinje og drift, og markedet straffer aksjen med et kursfall på 7,5 prosent til 75,90 kroner.-Det er ikke bare selve resultatet som er skuffende, men også balansen og ordreinngangen, sier analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda til TDN Finans.Toppen av taperlisten preges av flere tallfremleggere. faller aller mest, nærmere bestemt med 14,8 prosent til 4,75 kroner etter sine tall. straffes også hardt, og er så langt ned 10,4 prosent til 2,57 kroner. Ellers finner vi ikke de veldig store utslagene, verken den ene eller andre veien. Blant tungvekterne merker vi at Sevan Marine fortsetter og trekker ned rundt 3 prosent til 5,71 kroner. PGS er ned 2,5 prosent til 57,80 kroner.Subsea 7 og Golden Ocean er ned 2,2-2,3 prosent.På den positive siden finner vi Norske Skog og Questerre - opp hhv. 3,5 og 2,2 prosent. Foruten Blom og Kitron, er det ytterligere én aksje som faller tosifret hittil. Kverneland trekker ned 12,4 prosent. Petrolia Drilling går tilbake 8,8 prosent, mens Global Tender Barges, Data Respons og Oceanteam faller 5-6 prosent.I andre enden finner vi Nordic Health, som er opp 15 prosent til 2,30 kroner. Nærmest følger NorDiag, med pluss 7,4 prosent til 2,04 kroner. Codfarmers og Wilh. Wilhelmsen A stiger hhv. 4,25 og 4,75 prosent, mens PA Resources legger på seg med 3,75 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .