Sjokktall mandag - indeks langt over forventning

Mandag tikker investortillitsindeksen Sentix inn langt over forventning. - Positive makrotall og kvartalsrapporter ligger bak, uttaler aktøren bak indeksen.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs
Investortillitsindeksen Sentix stiger langt mer enn ventet, viser ferske tall mandag.Indeksen kommer i august inn på 8,5 mot -1,3 i juli. Eksperter hadde ifølge Reuters i snitt ventet en indeks på kun 1,6 poeng.- En mengde positive makronyheter samt solide kvartalsrapporter fører denne gang til at investorene ser langt mer positivt på situasjonen, skriver Sentix i en pressemelding i forbindelsen med publiseringen av indeksen.En underindeks som måler synet på den nåværende situasjonen steg til 16,5 i august fra 2,0 i juli, mens en underindeks som måler forventningene fremover steg fra 0,75 fra -4,5.