Det var en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,26 prosent og står i 2.184,58 poeng mens Dow Jones står i 10.301,52 poeng etter en nedgang på 0,18 prosent.Klokken 16:14 var Dow-indeksen opp 0,2 prosent etter at de amerikanske Den amerikanske detaljhandelen steg 0,4 prosent i juli, mot en forventet oppgang på 0,5 prosent. Det opplyser amerikanske statistikkmyndigheter fredag ettermiddag. På årsbasis er oppgangen på 0,4 prosent. Juni-tallene ble revidert opp fra minus 0,5 til minus0,3 prosent.Justert for bilsalget økte detaljhandelen med 0,2 prosent i samme måned, opp fra minus 0,1 prosent i juni. Forventningene tilsa en vekst på 0,3 prosent. Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at konsumprisene i USA økte ned 0,3 prosent i juli sammenlignet med måneden før. Analytikerstanden ventet en oppgang på 0,2 prosent.På årsbasis la indeksen på seg 1,2 prosent, i tråd med forventningene.Du finner mer om tallene .