Aksjesjefens sju heteste tips

Nordeas aksjesjef avslører sine fem favoritter. Han syns markedene virker nervøse for tiden. - Det er begrenset likviditet i de fleste aksjemarkeder, sier han.

Aksjesjef i Nordea Alexander Åbyholm - Foto: selskapet

Aksjesjef i Nordea Alexander Åbyholm sier til Finansavisen torsdag at han har sin egen teori på hvorfor man ennå ikke har fått det store fallet på Oslo Børs.- Hovedårsaken til at vi foreløpig ikke har sett noe kraftig fall i aksjemarkedet er nok at selskapene har levert bedre regnskapstall enn forventet. Dette har ført til at estimatene er blitt oppjustert og gjort prisingen av aksjer basert på fremtidig inntjening attraktiv, sier Åbyholm.Han tror derfor at investorene er avventende til utviklingen i markedet fremover.- De slites mellom avveiningen av billige aksjer og et svekket makrobilde. Det er i tillegg begrenset likviditet i de fleste aksjemarkeder for tiden. Så langt i år har den gjennomsnittlige omsetningen på Oslo Børs ligget rundt syv milliarder kroner, som er halvparten av 2007-nivå, sier aksjesjefen.Han blinker her ut sine sju favorittaksjer akkurat nå:- Seadrill- Acergy- Subsea 7- PGS- TGS-Nopec- Marine Harvest- BakkafrostLes hele intervjuet med Alexander Åbyholm i Nordea i torsdagens utgave av Finansavisen.