Analytiker: Kjøp, kjøp og selg

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme

I dagens rapport fra Investtech beskrives TGS Nopec og Bakkafrost som kjøpskandidater mens Norwegian får en salgsanbefaling.- TGS ga kjøpssignal fra en liten dobbel-bunn-formasjon for en måned siden og har nå brutt den fallende trenden. Det er god støtte ved 84 kroner som utgjør nedsiden på kort sikt. Etablerte noteringer over 94 kroner vil utløse et kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. CEO Robert Hobbs kjøpte aksjer i august, og aksjen er dermed positiv på innsidehandler. Kort sikt: Svak kjøpskandidat. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, sier Taugbøl.- Bakkafrost har svingt mellom 32,50 kroner og 41,30 kroner siden noteringen i mars. Aksjen viser nå en positiv utvikling og har brutt motstanden ved 38 kroner. Videre oppgang er signalisert, men RSI divergerer dog negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Det er i tilfelle støtte ved ca. 38 kroner. Aksjen er dessuten negativ på innsidehandler. Kort sikt: Svak kjøpskandidat. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, sier analytikeren.- Norwegian Air Shuttle ligger i en fallende trend og videre nedgang innenfor denne indikeres. Aksjen ligger nær motstanden ved taket i trendkanalen, og en reaksjon ned bør komme. Dagens nivåer bør derfor være en grei utgangskurs. En dobbel-topp-formasjon fra juni signaliserer videre nedgang til ca. 70 kroner. Negativ volumbalanse svekker aksjen på kort sikt. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, avslutter Taugbøl.