Asia-børsene stiger solid

Det er ikke alltid undersøkelser som viser svak tiltro til økonomien fører til børsfall. I Asia onsdag stiger indeksene solid, godt hjulpet av urovekkende tall.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag
Børs

Som regel fører undersøkelser som viser at investorer og markedsaktører har svak tro på fremtiden til at børsene faller. Men ikke alltid.Onsdag får Asia-børsene god drahjelp av det som må karakteriseres som noe skuffende tall. Den kjente Tankan-indeksen i Japan kommer dog inn bedre enn ventet, men veksten kvartalvis er svakere enn på lenge.Indeksen måler hvordan nasjonens største produsenter av varer ser på fremtiden, og selv om indeksen steg til 8 mot ventet 7 har ikke veksten vært svakere siden tidlig i 2009.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index stiger 0,9 prosent til 127,68 onsdag, og dette er den sterkeste noteringen indeksen har hatt siden 16. april i år.Bakgrunnen for at den noe skuffende Tankan-indeksen fører til oppgang er at investorene nå venter at sentralbanken kommer til å trø til økonomisk for å få fart i veksten.- Spekulasjonene om hvorvidt sentralbanken kommer til å tilby pengepolitiske lettelser har økt i markedet etter at Tankan-indeksen førte til usikkerhet om Japans økonomi videre. Investorene ønsker nå å se at sentralbanken tar en mer aktiv rolle når det gjelder å få økoonomien i landet på fote igjen, uttaler Yoshinori Nagano hos Daiwa Asset Management Co. til Bloomberg.Markedsaktører Bloomberg og Marketwatch har snakket med mener oppgangen i Asia onsdag også skyldes det at HSBCs kinesiske innkjøpssjefindeks steg fra 51,9 til 52,9 i september.Enkelte selskapsspesifikke nyheter fører også til god investorstemning. Elpida Memory Inc. løfter seg for eksempel over 5 prosent etter at selskapet meldte at de nå startet masseproduksjon av sin minnebrikke.Også Shinsei Bank Ltd. løfter seg over 5 prosent mens Kinas Jiangxi Copper Co. er opp 3,5 prosent. Shinseis oppgang kommer etter oppløftende guiding.Nikkei 225-indeksen hever seg 0,78 prosent til 9.570,28 mens Topix er opp 0,56 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrker seg med 1,34 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,39 prosent, S&P/ASX i Australia er ned 0,12 prosent mens NZX 50 på New Zealand daler 0,10 prosent.Videre er Kospi i Sør-Korea opp 0,86 prosent mens Strait Times i Singapore stiger 0,48 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs