Børs-jubelen fortsetter - Asia stiger torsdag

Brede glis på Oslo Børs og på Wall Street onsdag og torsdag morgen stiger børsene i Asia-regionen videre. Er dobbel-dipen avlyst?

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag

Det positive børsklimaet verden over det siste døgnet ser ut til å fortsette en stund til. Børsene i Asia-regionen stiger nemlig videre torsdag.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, stiger 0,6 prosent til 118,77 og det er dobbelt så mange aksjer som stiger i forhold til dem som faller.Indeksen har ikke sett høyere nivåer siden 19. august i år og har fått en meget sterk start på september måned etter en heller skuffende august.- Pessimismen ovenfor den globale økonomien er alt for høy fremdeles. Investorene befinner seg nå i en salgs vente-modus forut for de viktige jobbtallene fra USA fredag. Det er ingen grunn til å bli bullish riktig ennå, uttaler Kenji Sekiguchi hos Mitsubishi UFJ Asset Management Co. til Bloomberg.Torsdag er det i all hovedsak oppløftende makrotall og børsoppgang i USA som driver markedene. I tillegg har IMF oppjustert sine anslag for veksten i Sør-Korea.Enkelte asiatiske investorer begynner nå å tvile på om en eventuell nedkjøling av amerikansk økonomi vil komme til å ha så mye å si for Asia-regionen.Elektronikk-giganten Canon Inc. og Sony Corp. stiger 0,8 prosent på børsen i Tokyo mens gruveaktøren BHP Billiton stiger videre og legger på seg 0,7 prosent torsdag. Ping An Insurance Co. stiger hele 5,8 prosent på børsen i Hong Kong.I Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,50 prosent til 8.971,63 mens Topix-indeksen samme sted er opp 0,35 prosent. Oppgangen ved Japan-børsene var imidlertid langt sterkere direkte fra start, da Nikkei-indeksen var opp nærmere to prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 1,18 prosent, S&P/ASX 200 i Australia stiger 0,65 prosent mens CSI 300 i Kina legger på seg 1,16 prosent.Videre er Taiex opp 0,73 prosent, Kospi-indeksen opp 0,29 prosent og Strait Times opp 0,24 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.