De heteste aksjene på Oslo Børs

Private aksjesparere har i august funnet veien tilbake til Oslo Børs. Her er de meste populære aksjene.

Nordnet-sjef, Anders Skar - Foto: Finansavisen

Private aksjesparere har i august funnet veien tilbake til Oslo Børs etter sommerferien. Omsetningen blant private investorer på børsen økte med 40 prosent sammenlignet med juli.I august gjorde privatpersoner 431.221 transaksjoner og omsatte aksjer for 30,5 milliarder kroner via de rene nettmeglerne Nordnet, Netfonds, E-Trade og Skandiabanken-Den økte aktiviteten skyldes hovedsakelig to ting. For det første er sommerferien over og folk tar nå tak i aksjeporteføljen sin igjen. For det andre er usikkerheten rundt veksten i verdensøkonomien, og spesielt USA, større nå enn tidligere i sommer. Den økte usikkerheten og de økte svingningene i markedet bidrar til flere handler og høyere aktivitet, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank.De mest kjøpte aksjene i august:1.Statoil2.TGS-Nopec3.DnB NOR4.Storebrand5.Norsk Hydro