Derfor lempet han ut én million aksjer tirsdag

I går lempet han ut rundt 20 prosent av aksjene i selskapet han selv startet. Nå forklarer han bakgrunnen for salget.

Jon S. von Tetzchner - Foto: Finansavisen

I går kom meldingen om at Opera Software-gründer Jon S. von Tetzchner hadde solgt én million aksjer i Opera til kurs 25,24 kroner. Salget skjedde gjennom Mozart Invest.Gründeren sitter nå igjen med snaue 5 millioner aksjer i Opera.I onsdagens utgave av dn avslører Tetzchner noe av bakgrunnen for salget: Han har skaffet seg ny hytte.- Jeg har kjøpt meg en liten hytte og jeg hadde behov for noen penger. Jeg hadde valget mellom å selge slik at jeg akkurat hadde nok til å finansiere hytta eller å selge kutt mer så jeg ikke trenger å selge mer i lang tid fremover. Jeg valgte det siste, sier Tetzchner.Opera falt 2 prosent til 24,50 kroner på Oslo Børs i etterkant av salget. Børsen som sådan endte ned 1,02 prosent.