Eksporterer mer sjømat

Sjømateksporten har økt med 667 millioner kroner på et år.

Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. Fiskedisk Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Ferske tall fra Eksportutvalget for fisk viser at sjømateksporten i august endte på 3,7 milliarder kroner. Sammenlignet med august i fjor er dette en økning på 667 millioner kroner.- Veksten i sjømateksporten fortsetter til tross for en urolig verdensøkonomi. Vi ser en økende betalingsvillighet for norsk sjømat i flere markeder. Folk kjøper mer laks til høyere pris og markedet er i vekst. Dette viser at norsk laks som produkt ikke har vært påvirket av finanskrisen, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon i Eksportutvalget for fisk i en pressemelding mandag.Tallene viser at det særlig er lakseeksport som øker. Den samlede verdien av lakseeksporten var i august måned på 2,5 milliarder kroner. Det er en økning på 606 millioner kroner eller 32 prosent målt mot august i fjor.Verdien hittil i år er på 19 milliarder kroner som er mer enn den samlede lakseeksporten for hele 2008.Hittil i år er eksportverdien av norsk sjømat på 31,6 milliarder. Det er hele 4,7 milliarder kroner mer enn på samme tid i 2009.