Er vi på vei inn i en ny resesjon?

En god indikasjon på det får vi i dag klokken 16.00. Senioranalytiker Katrine Boye forteller hva du kan forvente deg.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea

I dagens rapport fra Nordea ber senioranalytiker Katrine Boye leserne følge nøye med på dagens makrotall fra USA.Les også: Analytiker: Dette kan bli en trigger- Et av ukens viktigste tall kommer i dag med temperaturmåleren ISM fra USA. Utfallet kan påvirke markedenes oppfatning om hvorvidt amerikansk økonomi er på vei inn i en ny resesjon. Vi venter at ISM viser et nytt fall i august, det fjerde på rad, til 52 fra 55,5 måneden før, sier Boye.- Det vil indikere at veksten i industriproduksjonen har avtatt markert. Konsensus er 52,8. Til sammenligning var ISM på topp i april i år med 60,4. Nesten alle de regionale konjunkturindikatorene for industrien er blitt ytterligere svekket i august. De fleste peker imidlertid fortsatt på vekst i produksjonen, sier Boye.- Unntaket er kollapsen i Philly Fed-indeksen til -7,7, noe som innebærer en viss risiko for at ISM-indeksen faller under 50 i dag - et nivå som signaliserer fallende industriproduksjon. Et slikt resultat vil øke risikoaversjonen i markedene. ISM-indeksen må imidlertid falle og bli værende under 45 for å være forenlig med fallende BNP og dermed en ny lavkonjunktur, sier senioranalytikeren.- Før offentliggjøringen av ISM-indeksen i ettermiddag kommer den såkalte ADP-indikatoren for veksten i privat sysselsettingen i USA. Indikatoren kan påvirke forventningene til fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport. De siste tre månedene har ADP i gjennomsnitt ligget 10.000 under non-farm payrolls-tallene. Det er noe mindre feilmargin enn det ofte har vært tidligere, avslutter Boye.ADP sysselsettingsrapporten slippes klokken 14.15 mens ISM-indeksen for august offentliggjøres klokken 16.00.