- For drøyt med 10 prosent overvekt i aksjer

Svake nøkkeltall og blandede signaler fra finansmarkedene gir høyere kortsiktig risiko, mener Nordeas strategteam. De satser mindre på aksjer.

Foto: Scanpix

Sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea sier til Finansavisen onsdag at meglerhuset hans fremover vil satse mindre på aksjer.- Med de svake makrotallene som har kommet de siste månedene synes vi det er drøyt med 10 prosent overvekt i aksjer, sier Rein.I slutten av juni økte banken overvekten av aksjer i sin portefølje, men velger å ta ned risikoen etter en ruglete sommer både når det gjelder nøkkeltall og utviklingen i finansmarkedene. For september anbefaler Rein og hans kolleger å nedjustere til fem prosent aksjer i porteføljen.- Aksjer får fremdeles støtte fra mange kanter, men den kortsiktige risikoen har økt, noe som øker volatiliteten i finansmarkedene, påpeker Rein.Les hele denne saken i Finansavisen onsdag.