Har klokkertro på råsterk krone

Valutastrateg Erica Blomgren i SEB ser for seg en sterk krone i tiden som kommer. Her forklarer hun hvorfor.

Foto: Scanpix

Valutastrateg Erica Blomgren i SEB sier til Finansavisen at hun ser for seg en sterk krone i tiden som kommer.- Vi tror innhentingen vil fortsette, men den vil gå langsommere enn tidligere anslått. Fremfor alt er det utsiktene for amerikansk økonomi som er blitt justert ned. Vi ser for oss en vekst under trend i 2010 og i begynnelsen av 2011, men at bedringen vedvarer, sier Blomgren.For inneværende år er derfor det globale vekstanslaget blitt nedjustert med 0,2 prosentpoeng, til 4,5 prosent. For neste år er prognosen for BNP-veksten i verden kuttet fra 4,7 prosent til 3,8 prosent.- Vi ser for oss fortsatt sterk krone fordi Norge er et av de landene i verden som har best statsfinanser, slår hun fast, og skisserer en krone som vil holde seg rundt 7,80 og 8,00 mot euro det neste halve året.For tiden handles euroen rundt 7,90 kroner.Les hele denne saken i Finansavisen onsdag.