- Har tatt igjen fallet fra 2007

DnB NOR er en av hoveddriverne på Oslo Børs mandag, og aksjen er nå opp 1,4 prosent. - DnB NOR er en av de best kapitaliserte større bankene i Europa, sier analytiker.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Børs

DnB NOR er med på å løfte Oslo Børs mandag. Aksjen opp 1,39 prosent til 79,90 kroner, og er hittil i dag omsatt for 177 millioner kroner.- DnB NOR skiller seg ut, de er den eneste som har tatt igjen fallet fra 2007 (i Norge), det er en liten milepæl, sier en megler i en kommentar til Reuters.Analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities løftet kursmålet på DnB NOR til 90 kroner i forrige uke. Han mener poenget med DnB NOR er at de er blant de best kapitaliserte større bankene i Europa, og at den dermed fremstår som attraktiv for internasjonale investorer som er ute etter trygghet.- Banken er tilpasset Basel III og Norge er en av de mest solide økonomiene i Europa. Dessuten tror jeg kanskje en bedre utvikling i Baltikum og muligheten de har til å kjøpe DnB Nord fremstår som mer attraktiv enn tidligere, forteller han til Reuters.- Det tredje tror jeg kanskje er bedre kredittetterspørsel fra bedriftsmarkedet, det er på en måte en trigger vi har ventet på og det ser ut til å inntreffe nå, sier Kristiansen.Også ABG Sundal Collier peker på Basel III.- Som vi ser det så er DnB NOR en av de sterke aksjene i Basel III. Vi har ikke sett noen spesiell trigger for kursutviklingen i dag, forteller analytiker i ABG, Rickard Henze, til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs