Her er selskapet Orkla først kaster over bord

Orkla har ansatt ny sjef som skal rydde i rekkene. Solaktøren REC skal selges, men det er et selskap som skal ut før solenergien ryker.

Stein Erik Hagen - Foto: Scanpix
Børs

Hovedeier og styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, mener timingen for å selge REC fra Orkla er helt gal for øyeblikket.Dermed ligger det meste an til at det er Elkem som går først over ripen på Orkla-skuten, skriver dn torsdag. Borregaard og finansinvesteringene ligger visstnok på vent.- Det er enighet blant aksjonærene om at vi ikke har bråhast verken når det gjelder salg av REC-posten eller Elkem, men det er presserende at en av dem går ut. Personlig tror jeg REC vil vise vesentlig bedre resultater fremover og mener det er helt feil tidspunkt å skulle selge REC nå, sier Hagen i en kommentar.Det ble onsdag klart at Bjørn Wiggen, tidligere leder Orkla Sapa, blir ny konsernsjef i Orkla. Han har varslet at det skal ryddes i Orkla-rekkene fremover.

Nyheter
Børs