Hydro opp på børsmelding

Usikkerhet rundt strømstansen på Qatalum fjernes, noe som sender Hydro opp på børsen.

DOHA, QATAR 20100412. Aluminiumsverket Qatalum i Doha, Qatar mandag. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Norsk Hydro stiger på Oslo Børs etter å ha kommet med en oppdatering vedrørende strømstansen på Qatalum i august. Analytikere TDN Finans har snakket med mener det viktigste med dagens melding er at den fjerner en del usikkerhet.Analytiker Morten Normann i Nordea Markets hadde ventet full oppstart en gang mellom 4. mars og 18. april. Hydro meldte i dag at de Hydro meldte venter full produksjon mot slutten av første kvartal 2011.Ifølge analytiker Henrik Schultz i Argo Securities kan enkelte ha ventet full produksjon et par uker tidligere enn dette, men han mener tidsperspektivet har ganske nøytral effekt i markedet i dag.Nordea Markets har en sterk kjøpsanbefaling på Hydro-aksjen med kursmål 53 kroner.Hydro er sist omsatt for 31,85 kroner, opp 0,9 prosent.