Jubel på Wall Street

Overraskende arbeidsmarkedstall sendte Wall Street opp fredag kveld.

New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

Wall Street har lagt bak seg en meget positiv dag i kjølvannet av publisering av overraskende bra arbeidsmarkedstall. Dow Jones endte opp 1,2 prosent til 10.447,93, mens S&P 500 klatret 1,3 prosent til 1.104,51. Teknologitunge Nasdaq Composite kunne vise til en oppgang på 1,5 prosent til 2.233,75. Også uken som helhet ble bra. Dow Jones steg 2,9 prosent og Nasdaq klatret 3,7 prosent.S&P 500 har dermed steget fire dager på rad, den lengste oppgangsperioden siden juli.Finanssektoren var den sterkeste av de 10 sektorene som inngår i S&P 500; opp 1,5 prosent. JPMorgan Chase & Co, USAs nest største bank, klatret 2,3 prosent. Goldman Sachs Group kunne vise til en opppgang på hele 5,8 prosent til 147,87 dollar.Caterpillar Inc. steg 2,6 prosent på nyheten om at 67.00 flere sysselsatte i privat sektor i august. Online rekrutteringsselskapet Monster Worldwide Inc. utmerket seg med en oppgang på 7,4 prosent. H&R Block Inc. gikk 7,3 prosent etter å ha lagt frem et mindre underskudd.Den svært viktige amerikanske arbeidsmarkedsrapporten , som ble sluppet klokken 14:30 i ettermiddag fungete som en vitamininnsprøytning på investorene på Wall Street. Den viste at antallet sysselsatte utenfor landbrukssektoren (nonfarm payrolls) falt med 54.000 i august. Ifølge vår egen Marketwatch-kalender var det ventet et fall på 100.000.I juli var nedturen på 131.000. Dette tallet er nå revidert til bare minus 54.000. Juni-tallet ble revidert fra minus 221.000 til minus 175.000. Det ble skapt 65.000 nye jobber i privat sektor, 25.000 mer enn ventet.- Situasjonen i det amerikanske arbeidsmarkedet er ikke bra, men august-tallene og opprevideringen fra de foregående månedene er positivt. Spesielt gledelig var det at den private sysselsettingen, i motsetning til hva ADP-tallene indikerte onsdag denne uken, steg mer enn ventet, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til HegnarOnline.- Vi får et lettelsesrally nå, sier sjeføkonom Kunt Anton Mork i Handelsbanken, men legger til at det ikke er noen "escape velocity".Den amerikanske "non manufacturing ISM"-indeksen, de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor), falt fra 54,3 i juni til 51,5 i august. Det var ventet en indeks på 53,2.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.