- Kan få et ganske kraftig oppsving

Tokyo-børsen stiger markert fredag morgen, men ellers i Asia er bildet mer blandet. Følg utviklingen her.

Mann utenfor Tokyo-børsen i Japan. Foto: AP
Børs

Tokyo-børsen stiger markert fredag morgen, etter at japanske myndigheter jekket opp BNP-veksten i 2. kvartal fra opprinnelig rapporterte 0,4 prosent til 1,5 prosent. Nikkei stiger 1,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg drøye prosenten.Eksportører viser vei i Japan, samtidig som yenen svekker seg mot alle de store valutaene. Canon, Toyota og Sony er blant vinnerne.Yenen står nå i 84,14 per dollar, etter at å ha nådd høyeste nivå på 15 år for to dager siden: 83,35. Kinesiske yuan styrker seg imidlertid, etter at landet kan vise til et overskudd på handelsbalansen som overstiger 20 milliarder dollar for tredje måned på rad. Det var likevel langt mindre enn ventet, og den kinesiske børsen - målt ved CSI 300 - er ned 0,8 prosent.- Mye dårlige nyheter er nå priset inn, så spørsmålet en bør stille seg er hva som kan gå bra fremover, heller enn å se hva som kan gå galt. Vi kan nå få se at store penger igjen finner veien tilbake til mer risikable aktiva, og gitt markedets posisjonering, kan oppsvinget bli ganske kraftig, sier Paul Xiradis, sjef og forvalter av 10 milliarder dollar gjennom Ausbil Dexia Ltd. i Sydney til Bloomberg.Ellers i Asia er Hang Seng ned 0,1 prosent, mens Kospi 200-indeksen i Sør-Korea stiger 0,9 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs