Meglerhus ser økt Algeta-usikkerhet

"For Algeta kan dette slå begge veier", sier meglerhus etter nyheter fra Algeta-konkurrent.

Alpharadin, medisin utviklet av børsnoterte Algeta til brukt i prostatakreft i skjelettet. Basert på radium - Foto: Finansavisen
Børs

DnB NOR Markets mener usikkerheten for Algeta har økt noe etter at det konkurrerende prosjektet Abiraterone ble avbrutt før helgen. Årsaken skal ifølge meglerhuset være at effekten er såpass god at studien av etiske årsaker derfor må avsluttes. Dette kan for eksempel skje i de tilfellene det ikke lenger er forsvarlig å gi deler av pasientgruppen placebo. Data fra studien vil først bli offentliggjort i oktober."For Algeta kan dette slå begge veier. På den ene siden vil prisingsinformasjon kunne påvirke positivt, mens naturlig nok konkurranseaspektet vil kunne trekke ned", skriver meglerhuset i dag.DnB NOR Markets opprettholder kjøpsanbefalingen på Algeta med et 12 måneders kursmål på 140 kroner pr aksje.Siste notering er 95 kroner, ned 0,8 prosent.

Nyheter
Børs