Meglersjef: - Dette er helt klart naivt

Han er i ferd med å ta over et av de største meglerhusene i Norge. Nå slakter han nye regler innen egen bransje.

Foto: AP

Påtroppende sjef i meglerkjempe ABG Sundal Collier og AP-mann Knut Brundtland slakter nå de nye reglene fra Finansdepartementet og godtgjørelser innen finansbransjen.Blir reglene stående er det over og ut for store bonuser i bransjen. Brundtland mener imidlertid det er naivt å tro at nye regler kan endre penge-interessen generelt i bransjen.- Det er klart naivt å tro at regelverket kan endre interessen for penger i denne bransjen. Vi driver med penger. Penger er så sentralt for det vi driver med. Det er en dyptgående kulturell sak, sier Brundtland.De nye reglene innebærer blant annet at man som ledende ansatt ikke kan få mer i bonus enn det man har i lønn og at Finanstilsynet har rett til å trekke tilbake bonuser.