Mistet én av ti Facebook-brukere

Takker norske Facebook-brukere for seg?

Facebooks grunnlegger, Mark Zuckerberg - Foto: AP
Børs

Norge er det eneste av 30 land som har nedgang i antall brukere av facebook i august. Det viser en talloversikt presentert for Facebook-annonsører. Totalt mistet Facebook 239.000 brukere i Norge i løpet av sommeren, men kommunikasjonsmann avviser at det er snakk om noen reell nedgang.- Hele Nordens brukertall stiger betydelig, inklusive Norge. I begynnelsen av august var tallet drøye 2,1 milluioner brukere, ifølge Facebook, sier Jan Fredrikssjon i kommunikasjonsbyråeet Text 100 til DN.Det spesielle med saken er vel kanskje likevel at Facebook oppgir at de når 1,5 millioner brukere i Oslo. Men dette skal det være en enkel forklaring på. Avisen skriver at den overdrevne Oslo-befolkningen skyldes at internettleverandører og mobiloperatører registrerer IP-adressene, som viser hvilken maskin som logger seg på, på sine forretningsadresser i Oslo-området. Det gjør at mange utenfor Oslo, likevel blir registrert som tilhørende her.

Nyheter
Børs