Oppgang på børsen - tre aksjer helt i tet

Oslo Børs innleder onsdagen med å stige, etter en solid dag for investorene i Asia. På toppen av vinnerlisten finner vi en trio med vind i seilene.

Oslo Børs stiger fra start onsdag. Kort tid etter åpening er hovedindeksen opp 0,27 prosent til 353,60. Dagens høyeste notering til nå er 354,68.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 680 millioner kroner.Oppgangen kommer blant annet etter en positiv børsdag i Asia-regionen, der spesielt Australia utmerket seg.Blant de aksjene som stiger mest finner man Funcom, Komplett og NavaMedic. Sistnevnte stiger over 11 prosent men er kun omsatt to ganger.Statoil stiger 0,16 prosent til 118,70 kroner.På den andre siden av skalaen befinner blant annet Oslo Axess-aksjen Transeuro Energy, Wilh. Wilhelmsen og IOX seg.Blant de store og mest omsatte er det nå mest blått å se. Yara, Telenor og Frontline faller dog noe.Oljeprisen klatrer noe etter fall tirsdagPrisen på olje klatrer igjen onsdag morgen etter et kraftig fall tirsdag i forbindelse med offentliggjøring av ferske lagertall fra USA.Brent for levering i oktober omsettes nå for 74,96 dollar per fat, opp 0,43 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,643prosent dette døgnet og omsettes for 72,23 dollar.Da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ble brentolje omsatt for rundt 75,90 dollar, mens WTI-oljen kostet rundt 73,40 dollar.Avisen Wall Street Journal skriver at enkelte markedsaktører nå begynner å tvile på om oljeetterspørselen vil komme tilbake igjen i andre halvår.- Oktober-kontrakten faller i forhold til november, og november faller i forhold til desember. Det illustrerer vanligvis et fundamentalt svakt marked, og det er ingen som vil ha oktober-fatene, sier Peter Donovan i Vantage Trading til WSJ.Stigningen i oljeprisen onsdag forklares med at innkjøpssjefindeksen i Kina steg til 51,7 i august, noe som var bedre enn ventet.- De kinesiske tallene gir støtte da det viser at vi er i vekst-territorium, og viser videre vekst. Fundamentalt ser Kinas etterspørsel etter olje fortsatt bra ut, uttaler Ben Westmore ved National Australia Bank.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 4,8 millioner fat i forrige uke til 361,5 millioner fat.Samtidig falt lagrene for bensin med 0,6 millioner fat mens lagrene for destilater falt med 1,9 millioner fat.Utnyttelsen av raffineriene i prosent var uendret på 85.Samtidig fortsetter orkanen Earl, som er en kategori 4-orkan på Saffir/Simpson-skalaen, å bevege seg nordvest.Hamza Khan i Schork Report sier at orkanen kan øke det kortsiktige etterspørselsfallet ettersom folk kan velge å holde seg hjemme fremfor å kjøre på Labor Day-langhelg.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.