Skal hente 100 mill. til Investtech-fond

Basert på teknisk analyse og innsidehandler utvider Investtech med et eget investeringsselskap. Målet er å hente 100 millioner kroner.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Hver dag regner analyseselskapet Investtech på 26.000 aksjer i 12 land for å finne kjøps- og salgssignaler basert på kvantitativ informasjon; alt fra historisk volum til volatilitet og innsidehandler. Etter 13 år med forskning og utvikling, har Linløkken og Invettech bestemt seg for å aktivt investere etter egne analysemodeller.Innen utgangen av september skal inntil 100 millioner være hentet inn til investeringsselskapet Investtech Invest.Administrerende direktør i Investtech, Espen Grønstad, sammen med Asbjørn Taugbøl og Geir Linløkken, satser også egne midler i nysatsningen Investtech Invest, skriver Finansavisen lørdag.- Vi har stor tro på vårt eget analyseprodukt, sier Grønstad til FA.- Det er mye psykologi i aksjemarkedet og usikkerheten i aksjemarkedet er stor om dagen. Fordelen med våre modeller er at de ikke leser avisen eller er påvirket av kortsiktige kurssvingninger sier Grønstad.Linløkken, som startet Investtech i 1997, blir forvaltningssjef for selskapet.