Slik tolker Wall Street dagens nyheter

Investorene på Wall Street tolker dagens makrotall. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Foto: AP
Børs

Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. Et minutt etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,15 prosent og står i 2.282,37 poeng mens Dow Jones står i 10.535,04 poeng etter en nedgang på 0,09 prosent.Utviklingen kan du følge her.Den amerikanske detaljhandelen steg 0,4 prosent på månedsbasis i august. Det var ifølge Reuters på forhånd ventet en oppgang på 0,3 prosent. Eksklusive bilsalg var detaljhandelen opp 0,6 prosent på månedsbasis, mot en ventet oppgang på 0,5 prosent.Medregnet bilsalg ble tallene for foregående måned revidert til en oppgang på 0,3 prosent, fra en opprinnelig rapportert oppgang på 0,4 prosent. Eksklusive bilsalg ble tallene revidert fra opprinnelig rapporterte 0,2 prosent til en oppgang på 0,1 prosent.Den amerikanske sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) steg til 88,8 i august fra 88,1 måneden før. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det ventet en indeks på 89,0 poeng.Indeksen viser sentimentet blant små amerikanske bedrifter. De siste 15 årene har småbedriftene stått for rundt 60 prosent av sysselsettingsveksten i USA.

Nyheter
Børs