Svakt opp på Oslo Børs

Oslo Børs stiger svakt onsdag, men oppgangen virker skjør og hovedindeksen svinger fra time til time.

Børs

Oslo Børs stiger onsdag og er nå opp 0,32 prosent til 380,25. Dagens høyeste notering har vært 382,06.På toppen av vinnerlisten troner Aker Philidelphia Shipyard med en oppgang på 13,33 prosent, men er bare omsatt én enkelt gang. Deretter følger IGE, Klepp Sparebank, og American Shipping Company. Alle stiger de over syv prosent.John Fredriksens Geveran Trading meldte onsdag morgen at de nå har forsynt seg ytterligere med aksjer i Northern Offshore, og at de tirsdag handlet drøye 1,2 millioner aksjer i aktøren. Fredriksen & Co. har nå 31,01 prosent av aksjene. NOF ligger som den 14. mest omsatte aksjen på Oslo Børs i dag, opp 6,96 prosent til 13,10 kroner.Statoil er så langt opp 0,66 prosent til 121,30 kroner.Blant taperne så langt finner man blant annet Spectrum, Oslo Axess-aksjen Transeuro Energy og Biotec Pharmacon. Dolphin Interconnect Solutions og Northern Logistic Property topper taperlisten, men har bare blitt omsatt én enkelt gang hver.Førstnevnte faller over 11 prosent.Blant de store og mest omsatte er det både blått og rødt å skimte. Der Petroleum Geo -Services, TGS Nopec Geophysical Company, Royal Caribbean Cruises, Questerre og Seadrill stiger over prosenten. Mens aksjer som Opera og Golden Ocean Group faller henholdsvis 2,22 og 1,61 prosent.Utenom Statoil er DnB NOR og Yara mest omsatt.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2,18 milliarder kroner.Oljeprisen stiger svakt onsdagOljeprisen stiger onsdag, men det sorte gull var langt mer på offensiven tidligere på morgenen.Brent for levering i november omsettes nå til 78,78 dollar, opp 0,09 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,07 prosent til 76,23 dollar.Brenten var oppe på nivåer rundt 79,55 dollar per fat tidligere i dag.Bloomberg forklarer dagens prisoppgang med at HSBCs kinesiske innkjøpssjefsindeks viste en oppgang til 52,9 poeng i september fra 51,9 i august.- Det er fremdeles en brukbar etterspørsel, og kanskje er optimismen til den økonomiske utviklingen fremdeles er ganske positiv, sier administrerende direktør Jonathan Barratt i Commodity Broking Services.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene falt med 2,4 millioner fat i forrige uke til 361,7 millioner fat.Også de ferske tallene har bidratt til prisoppgangen onsdag morgen.- Høye oljelagre har gjort det vanskelig å opprettholde prisene, sier analytiker Antoine Halff i Newedge Group til Wall Street Journal.Samtidig steg bensinlagrene med 3 millioner fat til 230,8 millioner fat, mens lagrene for destilater falt med 2,8 millioner fat..Utnyttelsen av raffineriene i prosent dalte med 1,8 prosentpoeng.I onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet ventes oljelagrene for forrige uke å vise et fall på 0,7 millioner fat, ifølge Bloomberg.Lagerrapporten offentliggjøres klokken 16.30 norsk tid.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs