Wall Street snudde opp

Flere gode nyheter og positive signaler overskygget elendige forbrukertillitstall på Wall Street.

New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew
Børs

Etter en svak start karret Wall Street seg i pluss tirsdag. Dow Jones endte opp 0,4 prosent til 10.858,14, mens S&P 500 kunne vise til en oppgang på 0,5 prosent til 1.147,70. På det meste var indeksen ned 0,9 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 0,4 prosent til 2.379,59Opplevde rallyWalgreen steg 11 prosent etter å ha lagt frem bedre tall enn ventet, noe som smittet over på resten av konsumentsektoren. Pfizer Inc. og Johnson & Johnson sendte helsesektoren oppover på rapporter om at høyesterett har gått med på å høre en appell fra farmasøytiske selskaper for å hindre at tusenvis av sykehus saksøker dem i forbindelse med et føderalt program for rabatt på medisiner.Fed på kjøper'n?Spekulasjoner om at sentralbanken Federal Reserve vil kjøpe mer gjeld bidro til den positive stemningen, skal vi tro Bloomberg.- Investorene er mer komfortable med å ta noe risiko da det høres ut som om Feds mål er å øke inflasjonen, sier Eric Green ved Penn Capital Management i Philadelphia.Elendig forbrukertillit Den amerikanske forbrukertilliten (consumer confidence) endte på 48,5 poeng i september, sammenlignet med reviderte 53,2 poeng måneden før. Det var på forhånd ventet en indeks på 52,1 poeng. Forbrukertilliten for august ble revidert fra 53,5 til 53,2 poeng.Boligtall innfridde Amerikanske boligtall innfridde forventningene tirsdag. Tallene viser at den amerikanske Case-Shiller-boligprisindeksen endte på 148,91 poeng i juli 2010, opp fra en revidert indeks på 147,95 poeng måneden før. Indeksen steg med 3,18 prosent I forhold til samme periode i fjor. Analytikerstanden ventet en oppgang på 3,10 prosent.Beste siden april 2009Siden slutten av august har S&P 500 steget rundt i prosent. Det ser ut til at september blir den beste børsmåneden siden april 2009.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs