Warren: Her skulle du satset pengene

Dette året har det vært få steder å gjemme seg for investorer. Peter Warren forteller om unntakene.

Peter Warren - Foto: Finansavisen

På sin blogg slår Peter Warren fast at det har vært få steder å gjemme seg for investorer i 2010.Les også: De heteste investeringene-Unntaket er i obligasjoner og i europeisk eiendom. Sistnevnte opplevde riktignok et fall på 16 prosent underveis, men er nå tilbake i pluss. Fallende kurser tiltross, finansielle investorers interesse for å kjøpe råvarer er sterkt økende, skriver Warren.-Den åpne balansen i råvarekontrakter eid av finansielle investorer har så langt i år steget med 11 prosent. Interessen for å eie råvarer er nå den høyeste på to år. Troen på, og fortsatt sterk etterspørsel fra, Kina er hovedårsaken, skriver Warren.-Avkastningsmessig er det kaffe og bomull som ligger på topp med avkastninger på henholdsvis 29,77 prosent og 21,45 prosent. På bunnen av listen finner vi naturgass og sink. Disse er ned 31,93 prosent og 17 prosent, avslutter Warren.