- Yen-effekten går snart over

Japan har solgt yen for opptil 36 milliarder, og valutaen svekker seg markert. - Men det virkelige problemet ligger i dollar, sier trader.

Foto: Bank of Japan
Børs

Dollaren styrker seg markert onsdag etter at Bank of Japan intervenerte valutamarkedet for første gang siden 2004. USDJPY står nå i 84,99, etter å ha vært nede i 15-års laveste på 82,87 tidligere i dag. Noteringen har vært oppe i 85,12 på sitt høyeste.Tradere sier ifølge Reuters at Japan kanskje vil få dollaren opp i rundt 85 yen. De sier også at sentralbanken bare kjøper seg tid ved å bremse yenens vedvarende styrkelse.Euroen og det britiske pundet har styrket seg over 2 prosent mot yen onsdagEstimater på hvor mye yen Japan har solgt så langt varierer ifølge nyhetsbyrået fra 3-500 milliarder yen (3,6-6 milliarder dollar), mens andre rapporter snakker om nærmere 100 milliarder yen.- Den umiddelbare effekten av intervensjonen ser veldig stor ut, men yenen vil til slutt trolig gå tilbake til den sterke siden, ettersom det virkelige problemet ligger i dollar, sier en trader i en japansk bank til Reuters.

Nyheter
Næringsliv