Aksjene som suser til værs på børsen

Oslo Børs har startet torsdagens meget lovende. Her er de aksjene som leder an på en offensiv og blå børs. Flere store selskapet har lagt frem ferske kvartalstall i morgentimene.

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs
Oslo Børs starter torsdagen med å stige og kort tid etter åpning er hovedindeksen opp 0,47 prosent til 401,30.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 608 millioner kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Noreco, Oslo Axess-aksjen Traneuro Energy, Intex Resources og Blom.Sistnevnte er børsvinner så langt og er opp 21,25 prosent til 4,05 kroner. Noreco stiger over 16 prosent mens Transeuro er opp over 10 prosent.Flere selskapet har lagt frem sine tall for tredje kvartal torsdag, blant annet DnB NOR, Orkla, Noreco og Siem Offshore.Storbanken DnB NOR meldte om et i 3. kvartal 2010, mot 1.760 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Orkla la på sin side frem et i 3. kvartal 2010, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner. sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -134,13 millioner kroner i samme periode året før.DnB NOR stiger 0,24 prosent på tallene mens Orkla faller 0,88 prosent. Noreco stiger som kjent solid.Blant de selskapene som opplever børsfall så langt i dag finner vi Wentworth Resources (tidligere Artumas Group), Avocet Mining, Prosafe Production Public og Norwegian.Statoil, Frontline og Yara International er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen høyere enn ved stengetid onsdagOljeprisen faller forsiktig torsdag morgen, men prisen på det sorte gull er nå høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 83,08 dollar, ned 0,18 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 81,88 prosent til 81,88 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 82 dollar fatet.Eksperter mener at en svakere dollar er årsaken til at oljeprisen har hevet seg noe siste døgn.(Mer under bildet)- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes møte i den amerikanske sentralbanken og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun sier videre at onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet DOE i det store og hele var ganske bullish.- Det virker som det er en overordnet positiv stemning i oljemarkedet, sier Mike Zarembski i OptionsXpress til Wall Street Journal.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .