Aksjene som suser til værs på børsen

Oslo Børs har startet torsdagens meget lovende. Her er de aksjene som leder an på en offensiv og blå børs. Flere store selskapet har lagt frem ferske kvartalstall i morgentimene.

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs starter torsdagen med å stige og kort tid etter åpning er hovedindeksen opp 0,47 prosent til 401,30.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 608 millioner kroner.Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Henrik Schultz, analytiker fra Argo Securities. Hva syns han om de ferske Orkla-tallene og hvor går veien videre for REC?Blant de aksjene som stiger mest finner man Noreco, Oslo Axess-aksjen Traneuro Energy, Intex Resources og Blom.Sistnevnte er børsvinner så langt og er opp 21,25 prosent til 4,05 kroner. Noreco stiger over 16 prosent mens Transeuro er opp over 10 prosent.Statoil er så langt opp 0,63 prosent til 126,40 kroner. Flere selskapet har lagt frem sine tall for tredje kvartal torsdag, blant annet DnB NOR, Orkla, Noreco og Siem Offshore.Storbanken DnB NOR meldte om et resultat etter skatt på 3.038 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 1.760 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Les DnB NOR-rapporten her Orkla la på sin side frem et resultat etter skatt på 3.112 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner.Les Orkla-rapporten her Noreco forbedret resultatet kraftig sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -134,13 millioner kroner i samme periode året før.Les Noreco-rapporten herDnB NOR stiger 0,24 prosent på tallene mens Orkla faller 0,88 prosent. Noreco stiger som kjent solid.Blant de selskapene som opplever børsfall så langt i dag finner vi Wentworth Resources (tidligere Artumas Group), Avocet Mining, Prosafe Production Public og Norwegian.Statoil, Frontline og Yara International er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen høyere enn ved stengetid onsdagOljeprisen faller forsiktig torsdag morgen, men prisen på det sorte gull er nå høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 83,08 dollar, ned 0,18 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 81,88 prosent til 81,88 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 82 dollar fatet.Eksperter mener at en svakere dollar er årsaken til at oljeprisen har hevet seg noe siste døgn.(Mer under bildet)- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes møte i den amerikanske sentralbanken og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun sier videre at onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet DOE i det store og hele var ganske bullish.- Det virker som det er en overordnet positiv stemning i oljemarkedet, sier Mike Zarembski i OptionsXpress til Wall Street Journal.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.